Langs de hele kustlijn liggen de toeristensteden die de Costa del Sol tot een van de meest bezochte kuststreken van Spanje maken.
Enkele voorbeelden: Torrox, met zijn prachtig witte zandstrand, Algarrobo, Torre del Mar en Rincon de la Victoria met zijn schattengrot.
Málaga zelf is altijd een rijke belangrijke stad geweest.

Málaga beschikt over een moderne luchthaven op ongeveer 8 kilometer van de Torremolinos, waaruit dagelijks vele nationale en internationale vluchten vertrekken naar Europa, Noord-Amerika en Noord-Afrika. Met Transavia en Air Berlin kunt u meerdere malen per dag van/naar Amsterdam of Rotterdam reizen.  Als u het echt wil, kunt u uit ± 25 vluchten per dag naar Amsterdam kiezen.

Een andere eveneens populaire plaats is de stad Fuengirola met zijn tropische planten en de mooie ruine van het Sohail kasteel.

En niet te vergeten: Marbella , met zijn jachthavens, de bekendste is Puerto Banus; zijn golfterreinen en clubs voor paardrijden.

Estepona heeft een gezellige en traditionele jacht/visserijhaven met elke zondag een heel gezellige markt.
Zeker ook het vermelden waard is het kleinere maar daarom niet mindere Manilva met zijn jachthaven/ golfterrein Duquesa en rustige stranden.

Aan de kust ligt tevens het overbekende Torremolinos, een populaire toeristenstad met uitstekende stranden en een belangrijk Congres- en tentoonstellingshal. Niet te vergeten Benalmádena, met zijn zeer gezellige centrum Arroyo de La Miel.

Hier zijn plannen in ontwikkeling voor een heuse monorail die het kustgedeelte van de stad met het hoger gelegen Arroyo moet gaan verbinden.

Een bezoek aan het hoger gelegen stenen park El Torcal is beslist de moeite waard, u kunt diverse wandelingen maken tussen de meest fraai gevormde steenformaties die hier door een artiest lijken te zijn opgestapeld, het is echter de natuur die dit heeft gedaan.

Cathedral Malaga

Kathedraal van Málaga

Nog een aantal unieke bezienswaardigheden aan de Costa del Sol: de prachtige tuinen en de indrukwekkende zichten zoals Castillo Gibralfaro, het Arabische Alcazaba of het Romeins theater, de Kathedraal en de musea voor Archeologie en Schone Kunsten. Enz, Enz.

Guadal Horce
Sierra Nevada

Antequera heeft verschillende prachtige kerken die door de,  kunst, liefhebbers zeker bezocht moeten worden, evenals de prehistorische monumenten: de Dolmen van Menga.
In het enkele kilometers verderop gelegen Torcal werd het landschap om- gebouwd tot een prachtige stenen stad.

Torcal
Brug Ronda

Klik op het Andalucia logo voor heel veel info

AndalLogo

De bekendste badplaatsen zijn: Marbella, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, en Nerja
Vélez-Malaga en Competa zijn bekende steden vanwege hun typische, zoete, Málaga wijnen.

Er zijn verschillende mooie plaatsen met als grootste, Málaga met een heerlijk aangenaam klimaat langs de kustlijn van de Middellandse Zee.

Ronda

In het Achterland van Marbella is het  bekenst de stad Ronda, een historische stad aan de Costa del Sol waarvan men zegt dat het stierenvechten is ontstaan.
Een andere bekende bezienswaardigheid van Ronda is de grote brug die de twee delen van de stad verbindt.
Ronda een goed startpunt voor "ontdekkingsreizen" in het berggebied van de omgeving.

Casares

De Costa del Sol maakt deel uit van Andalusië dat één van de mooiste streken van Spanje is.
Een mengeling van de typisch kleine witte dorpjes typeert de Costa del Sol, afgewisseld met wereldbekende en fascinerende kunststeden zoals o.a. Sevilla, Granada, Ronda, en Cordoba.
De Costa del Sol werd lang door de Moren overheerst en dat is nog op vele plaatsen zichtbaar.

Costa del Sol
De naam zegt het al, "Kust van de Zon".
De Costa del Sol is één de favoriete vakantiebestemmingen van toeristen uit de gehele wereld. Niet alleen verblijven hier veel toeristen, ook steeds meer mensen besluiten, na eenmaal van het prettige klimaat te hebben genoten, om hier een tweede of eerste huis aan te schaffen.

PlayaCarihuela1

Voordat we enige informatie verstrekken, willen we graag wijzen op de uitstekende mogelijkheden die het openbaar vervoer hier biedt, voor weinig geld kunt u met trein bus en metro en taxi, zich de gehele dag verplaatsen, en vreest u niet voor de Spaanse taal, het personeel is meestal erg bereidwillig en doet zijn best om U te begrijpen.

Op deze pagina vindt u informatie over Torremolinos en ruime omgeving.